Optaget på gymnasiet

En lille snak om solcreme

jpg2690

I de her skønne skønne dage hvor vi bliver beriget med masser af sol og sommer, er det virkelig vigtigt at vi passer på vores hud. Jaja mor, tænker I. Men det er rigtigt. Vores hud kan slet slet ikke tåle al den sol, vi udsætter den for her i foråret og sommeren. Jeg er da også slem til at tænke “Det går nok uden solcreme… Jeg bliver jo ikke solbrændt!” Især i kampen om at få en brun lækker sommerfarve. Men faktisk er der rigtig mange gode grunde til at bruge solcreme…

Så til alle solglade piger (inkl. mig selv 😉 ) har jeg fundet 7 gode grunde til at hive solcremen frem!

1. Ved at bruge solcreme beskytter du huden mod rynker. Jeg er sikker på, at når du kommer op i alderen, vil du helt klart sætte pris på, at du brugte solcreme i dine teenage-år, når du lå og stegte dig i solen.

2. Nordiske hudtyper er slet ikke beregnet til at ligge og stege i solen, det er bl.a. en af grundene til at 1 ud af 7 i Danmark udvikler hudkræft. Derfor er det SÅ vigtigt at bruge solcreme – en faktor 15 gør det fint! Det behøver ikke være en fakta 30 eller 50.

3. Du får en flottere farve – Når man ikke bruger solcreme bliver du rød, eller du får i hvert fald rødlige nuancer. Når du bruger solcreme taget det godt nok en smule længere tid, men du får også en langt flottere og pænere brun farve!

4. Ikke alle hudkræft-typer kan ses, så det gælder om at smøre sig godt ind, og undgå at blive alt for skoldet.

5. Man bevarer hudens fugtighed – Når du ligger og soler dig, så tørrer solen din hud. Den bliver tør og ru, hvilket ikke er særlig lækkert. Men hvis du bruger solcreme bevarer huden dens naturlige fugt.

6. Ved at få sol fra første minut – Når du ligger dig ud i solen uden solcreme, vil der gå cirka 3 min. før at huden begynder at modtage sol. Men tager du solcreme på, vil du modtage sol fra første minut. Så kan du kun ligge i solen i 10 min. – Så tag solcreme på og få max. ud af det!

7. Din farve holder længere – den er god nok! Tager du solcreme på, danner du en mere naturlig farve som vil holde i meget længere tid, end hvis du ikke bruger solcreme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Optaget på gymnasiet