Shhhh - Vi har eksamener!

Sikke dog de flager…

I går da jeg var på vej til skole, var jeg først meget forvirret over, hvorfor alle busserne flagede – Så kom jeg i tanke om at det var 5. maj, og dermed Danmarks befrielsesdag! Jeg må erkende, selv om jeg helst ikke vil, at jeg først troede busserne flagede fordi 9. klassernes afgangsprøver startede. Jeps, riiiimelig pinligt (og dermed er jeg lykkelig over at jeg ikke trak historie!!).

Jeg kom til at tænke over, hvad Danmarks befrielsesdag egentlig siger unge mennesker i dag. For mit vedkomne er det nemlig ikke en dag, hvor jeg tænker specielt meget på 2. Verdenskrig, eller føler mig lykkelig over, at vi blev befriet. Selvfølgelig er jeg da glad for, at vi blev befriet, men da jeg ikke levede under krigen eller har mistet nogen i krigen, så siger den dag mig ikke særlig meget.

Men alligevel – på vej til skole da jeg ræsede der ud af på min cykel, kom jeg til at tænke på, hvordan Danmark ville være i dag, hvis ikke USA og England havde befriet os – hvad nu hvis det var Rusland (Sovjetunionen), der havde befriet os? Så ville Danmark have været et HELT andet land den dag i dag. Vi ville sandsynligvis være et land som Polen. Eller som Estland, Letland og Litauen. Vi ville i hvert fald være blevet et østeuropæisk land. Ud fra det må jeg sige, at jeg er glad for at USA og England befriede os, og at vi dermed blev hevet over på den vestlige side.

Jeg ved egentlig ikke, hvor jeg vil hen med dette indlæg. På en måde synes jeg bare, at det ville være trist hvis 4./5. maj bare blev  helt normale dage, hvor unge mennesker ikke engang ved, hvorfor busserne flager. Måske er det også en dag, hvor vi burde tænke ekstra meget på de lande, der står i en krigssituation lige nu?

Jeg havde i hvert fald en super filosofisk cykeltur til skole i går morges – og jeg er rigtig glad for, at busserne mindede mig om, at det alligevel ikke bare var en ‘hvilken som helst’ skoledag:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shhhh - Vi har eksamener!